DierenOpvangcentrum Tholen

Helaas zijn er omstandigheden waardoor u genoodzaakt bent afstand te doen van een huisdier. Als u om welke reden dan ook niet meer in staat bent om uw huisdier de zorg en aandacht te geven die het nodig heeft, kan DierenOpvangcentrum Tholen uitkomst bieden. Wij hebben jarenlange ervaring met het opvangen en verzorgen van dieren, evenals met het begeleiden van dieren naar een nieuwe thuissituatie.

Onze werkwijze

Afgestane dieren worden bij DOT niet alleen verzorgd door vakkundige dierverzorgers, maar zij worden ook behandeld door een dierenarts en, zo nodig, begeleid door een van onze gedragsdeskundigen. Dit doen wij net zolang als nodig is! Er is dus geen sprake van een tijdslimiet. Wij hanteren een no kill policy, wat inhoudt dat wij gezonde dieren in géén geval laten inslapen. Bij DOT wordt veel aandacht besteed aan het vinden van een nieuw, vast verblijf. Soms heeft een asieldier binnen een paar dagen een nieuw baasje, maar vaker duurt dit weken, maanden of zelfs jaren. Wilt u gedurende deze periode weten hoe het met uw ex-huisdier gaat, dan staan we u graag te woord.

Wachtlijst

Wij doen ons best zoveel mogelijk dieren in ons asiel onder te brengen zonder hierbij kwaliteit in zorg te verliezen, maar door de grote toename van zwerfdieren zijn we soms gedwongen een halt toe te roepen aan de aanname van afstandsdieren. Vooral in de zomermaanden kan het voorkomen dat DOT een wachtlijst hanteert. Natuurlijk kunnen we in noodgevallen altijd kijken naar de mogelijkheden.

Voorwaarden

Mocht u besluiten een huisdier af te staan aan DOT, dan vragen wij u zoveel mogelijk informatie te verzamelen over het dier, zodat wij een goed beeld krijgen van het karakter en gedrag, evenals de behoeftes en geschiedenis van het dier. Een uitdraai van de medische gegevens (te verkrijgen bij uw dierenarts) en een recente gezondheidsverklaring door een dierenarts is hierbij vereist. Verder zijn er een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan: honden moeten zijn gechipt of getatoeëerd en de cocktailenting en vaccinatie tegen kennelhoest hebben gehad; katten moeten zijn geënt tegen niesziekte en kattenziekte.
 

Checklist opname asieldier:

• De kat moet voorzien zijn van de jaarlijkse cocktailvaccinatie tegen katten- en niesziekte. Minimaal 2 weken voor of maximaal ½ jaar voor opname.
• De kat moet voorzien zijn van een chip. 
• De kat moet gecastreerd/gesteriliseerd zijn. Behalve wanneer dit medisch niet meer verantwoord is om de kat een operatie te laten ondergaan.
• Bij opname is het fijn zoveel mogelijk gegevens te hebben over het karakter en gewoontes van de kat.
• Bij opname vragen wij een recente gezondheidsverklaring en een medische uitdraai van de dierenarts waar het dier altijd onder behandeling is geweest, zodat we op de hoogte zijn van het medisch verleden van de kat. Deze moeten vooraf aangeleverd worden per email. 

Kosten

Vanzelfsprekend vragen wij voor het afstaan van een huisdieren een financiële bijdrage. Deze zogeheten afstandskosten zijn te vinden op de tarievenpagina.