DierenOpvangcentrum Tholen

Overweegt u een huisdier te adopteren? Dat is geweldig! Jaarlijks worden wachten er in Nederland tienduizenden asieldieren met smart op een nieuw baasje. Bij DierenOpvangcentrum Tholen hechten wij veel waarde aan een goede match tussen dier en baas. We vinden het namelijk belangrijk dat onze asieldieren een permanent plekje krijgen. Onze dierverzorgers helpen u graag een huisgenoot te vinden die goed bij uw situatie past.

Kom langs of maak een afspraak!

Wellicht wilt u een vrijblijvende kennismaking met onze asieldieren of misschien bent u via onze website of Facebook-pagina gestruind op een van onze te adopteren honden, katten, knaagdieren of vogels, en wilt u meer informatie. Dat is geen probleem! U bent op maandag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 15.00 uur van harte welkom bij DOT aan de Roolandsedijk 2 te Tholen. Maakt u liever van tevoren een afspraak? Dat is ook mogelijk: bel met ons telefoonnummer 0166-612027, stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het contactformulier in.

Matchmaking

Samen met u kijken wij naar de mogelijkheden. Niet alleen u, als toekomstig baasje, maar ook het dier en ons asiel zijn gebaat bij een juiste match. De beslissing om een dier in huis te nemen, is er een voor jaren. Daarom besteden we bij DOT veel zorg en aandacht aan de adoptie. Met een uitgebreid gesprek proberen we een compleet beeld te krijgen van uw wensen, karakter en woonomgeving. Vervolgens gaan we na welke van onze asieldieren hierbij aansluiten en geven we u de ruimte om rustig met hen kennis te maken. U merkt namelijk pas of er een klik is als jullie wat tijd met met elkaar hebben doorgebracht, bijvoorbeeld door een wandeling te maken met de betreffende hond of die ene kat te borstelen of te aaien.

Overeenkomst

Is de keuze gemaakt, dan volgt het formele gedeelte waarbij beide partijen een contract ondertekenen en DOT de zorg officieel overdraagt aan het nieuwe baasje. Daarbij hanteren we een proefperiode van twee weken. We geven wat laatste tips en adviezen mee over de verzorging van en omgang met het dier in kwestie. In de meeste gevallen mag hij of zij meteen mee naar huis, maar het is ook mogelijk hier een ander moment voor te kiezen. Ten slotte vindt er binnen drie tot zes maanden na de adoptie een nacontrole plaats, om er zeker van te zijn dat alles naar wens verloopt en dat het zowel baasje als dier goed vergaat.

Kosten

Om tegemoet te komen aan de gemaakte kosten voor de verzorging en opvang van het betreffende asieldier, vragen wij een gift in algemene middelen. Een overzicht van de adoptiekosten is te vinden op de tarievenpagina.