DierenOpvangcentrum Tholen

 Op pallets

Afgelopen tijd is er al veel verbouwd aan de zolder van ons bedrijf: Een nieuw dak, nieuwe vloeren en tussenmuren en de aanleg van een keuken. Dit alles was als voorbereiding voor het gebruik van de 6 nieuwe kattenrennen die hier met behulp van vrijwilligers gebouwd zijn. Zie hierover het artikel NL Doet 2019.

Ondanks het nieuwe, geïsoleerde dak werd het op zonnige dagen toch erg warm op de kattenzolder. De installatie van een airconditioningsysteem was een grote wens van ons, zodat we ook in de zomer pension-, zwerf- en asielkatten kunnen opvangen in de nieuwe ruimtes.

Na een inzamelingsactie, waarbij we de verdubbelaar van Stichting Dierenlot hebben ingezet, kon er begin augustus een airconditioner aangeschaft worden. Wij willen iedereen die hervoor gedoneerd heeft heel hartelijk bedanken!

Binnendeel

 

 

 

 

Ons klusteam is op zaterdag 8 augustus hard aan de slag gegaan om alles te installeren. Zij hebben het hangen van de units aan zowel de binnen- als de buitenkant van het gebouw en de aanleg van de buizen voor de luchtafvoer op zich genomen. Vervolgens is er een installatiebedrijf uit Breda geweest om het systeem af te persen.

Zondag was een proefdag om te kijken of of alles naar wens werkte. Toen bleek dat het systeem alles goed aan kon en het heerlijk koel werd op de kattenzolder konden de eerste katten de ruimtes op maandag in gebruik nemen. 

In de toekomst is het de bedoeling dat er nog zes rennen bij gemaakt worden, zodat nog meer katten kunnen genieten van deze mooie, koele ruimte.

Rennen in gebruik

Boven garage