DierenOpvangcentrum Tholen

 Snerttocht 02

Ieder jaar organiseert het Dierenopvangcentrum Tholen een wandeltocht voor baasjes en hun hond(en), met als afsluiter een kom erwtensoep voor de baasjes, vandaar de naam "Snerttocht". Deze keer viel de dag midden in een regenachtige periode, maar wonder boven wonder scheen het zonnetje heel de dag. 

 

 

Snerttocht 03

 

Voor zowel de korte route van 6 km als de lange van 10 km had zich een aardige groep opgegeven om mee te wandelen. Een aantal deelnemers lopen bij ons cursus met de hond, een aantal zijn klanten van het pension, en weer andere zijn bij ons terecht gekomen via vrienden of familie. Deze bonte verzameling heeft zich goed kunnen vermaken met de spellen en opdrachten die ze onderweg moesten doen. Voor sommigen bleek het gooien van een speeltje in een mand een ware uitdaging, en ook het hoefijzerwerpen was een lastige. Dit terwijl het noemen van hondenrassen met bepaalde beginletters dan weer een eitje was. 


Snerttocht 04

 

Na de wandeling was er gelegenheid om in de Hondenhut lekker bij te kletsen onder het genot van een warme kom soep, die gretig aftrek vond. 
Al met al was het een erg gezellige dag voor baas en hond, we hopen volgend jaar weer zo'n leuke groep te mogen verwelkomen!