DierenOpvangcentrum Tholen

 Doemiddag gemeente 3Deuren en luikjes seniorenhuis

In juli organiseerde de gemeente Tholen een doemiddag voor hun medewerkers, waarbij zij een dag vrijwilligerswerk zouden uitvoeren bij een goed doel. De keuze is op ons asiel gevallen, waar aan de achterzijde van het gebouw een aantal deuren, kozijnen en luiken hard aan een lik verf toe waren. De medewerkers van de gemeente hebben zich hard ingezet om deze weer mooi wit en weerbestendig te maken. Van het resultaat kunnen wijzelf, de katten en de honden inmiddels al een paar maanden genieten. Hartelijk dank aan deze lieve vrijwilligers.

 

 

Bomen langs de dijk

Bomen weg 1

De grote bomen langs de dijk aan de zijkant van het pand zijn eind augustus verwijderd door Pascal van Wingerden Boomverzorging. Wij hebben hiertoe besloten omdat er steeds vaker grote takken van de bomen afbraken als er sterke wind stond. Het gebruik van het uitlaat- en trainingsveld ernaast was op deze momenten niet meer veilig. Bovendien zou de schade enorm zijn als er een boom in de storm op het woonhuis zou vallen. 
Bij het verwijderen van de bomen werden eerst de takken er af gezaagd door een medewerker van PvW boomverzorging, die in de boom klom en met een speciaal tuig vastzat. Vervolgens zijn de stammen doorgezaagd en zijn deze opgeruimd. In enkele dagen was de klus geklaard. Wellicht komen er in de toekomst bomen voor terug, die dan hopelijk weer een tijdje mee kunnen. 

 

Kattenren Sabic 1

Kattenren 

Op vrijdag 8 september organiseerde Sabic hun jaarlijkse Volunteersdag (vrijwilligersdag) en zij hadden daarvoor onder andere ons project uitgekozen. De projecten konden van tevoren aangemeld worden bij Sabic, waarna zij er een aantal hebben geselecteerd om te verwezenlijken.  
In ons geval ging het om de renovatie van de kattenren aan de voorzijde van het pand. Met name het dak was hard aan vervanging toe: Het lekte op verschillende plekken en het hout was verweerd en onhygiënisch. 
De medewerkers van Sabic hebben ondanks het slechte weer hard doorgewerkt en aan het einde van de dag hadden wij een compleet nieuwe buitenren! Een mooi dicht dak van platen, nieuwe steunbalken en een wind- en waterdichte zijkant. Binnen valt er nu ook veel meer licht, ondanks dat de buitenren een stukje groter is geworden. 
Hartelijk dank aan de vrijwilligers van Sabic. 

 

Dak vervangen 3

Het dak van het voorste pand

Zoals bij u wellicht bekend is bestaat ons bedrijf uit meerdere panden die met elkaar in verbinding staan. Het dak van het voorste gebouw bestond nog uit asbestplaten. Deze voldeden niet meer aan de huidige milieueisen en lieten veel kou en warmte door. 
Voor het saneren van het asbestdak is er op 22 november een hierin gespecialiseerd bedrijf geweest. Zij hebben de platen onder streng toezicht van een controleur verwijderd en afgevoerd.

Dak vervangen 2Er mochten op deze dag geen mensen of dieren in het gebouw aanwezig zijn, wat voor ons een flinke uitdaging betekende. Alle dieren, voeding en andere benodigdheden zijn van tevoren naar het achterste pand verhuisd, waar wij ook de klanten van die dag hebben ontvangen. 
De 23e zijn er nieuwe geïsoleerde platen op het geraamte van het dak geplaatst. Een deel hiervan zijn lichtplaten, waardoor het op de bovenverdieping nu veel lichter is. De witte onderkant van de 'dichte' platen draagt hier ook aan bij. 
In de dagen die volgden is de hand gelegd aan de laatste afwerkpunten zoals de dakgoten.
We hopen in de bovenruimte binnenkort rennen te kunnen maken voor katten die niet in een kamer met andere katten geplaatst kunnen worden.