DierenOpvangcentrum Tholen

 wethouder marliesNa het doen van onze oproep voor vrijwilligers op de website kregen wij al snel een aantal enthousiaste reacties van klanten en kennisen van het bedrijf die graag een handje mee wilden helpen. Via de website van NL Doet zelf hadden zich ook nog enkele mensen aangemeld, en zo hadden we een mooi groepje bij elkaar. Zelfs één van de wethouders van de gemeente Tholen heeft geholpen met klussen bij onze stichting.

 

Vrijdag
rsz schilderOp vrijdag begon een deel van onze vrijwilligers eerst met het afplakken van de ruiten bij de buitenkennels, zodat daarna de kozijnen in de gronverf gezet konden worden. Er werd goed samengewerkt en al snel liep dit proces als een goed geoliede machine: De één plakte, de ander verfde het onderste gedeelte en de volgende het bovenste. Erg mooi om te zien!

 

cok en ton

 

 

Tegelijkertijd werd er begonnen met de potdeksels aan de buitenkant van het gebouw, die hard toe waren aan een nieuw laagje beits. Ook hier verliepen de werkzaamheden voorspoedig: Er werd een stelling neegezet en met z'n tweeën werden er snel meters gemaakt. 

broodjesZelfs bij het smeren van de broodjes voor de lunch werden wij geholpen, want al dat geplak, geverf en gebeits zorgt voor hongerige magen. 
Na de lunchpauze was het snel weer verder, want iedereen wilde zo veel mogelijk gedaan krijgen in twee dagen. Rond 16:00 uur waren de doelen voor die dag bereikt en kon iedereen met een voldaan gevoel naar huis.

 

 

 

Zaterdag
vriendin marliesZaterdag werd gestart met een gedeeltelijk nieuwe, frisse ploeg om verder te gaan met het schilderwerk. De kozijnen en deuren werden afgelakt, zodat die er weer een paar jaar tegen kunnen. Het was nog best veel werk voor de groep die ietsje kleiner was dan de dag ervoor, en één van de vrijwilligsters is zelfs een andere dag nog teruggeweest om de laatste stukjes af te lakken. Wat een toewijding!

 

snoeiers

 

Verder is er op zaterdag snoeiwerk verricht op het terrein. Een aantal bossages aan de zijkant waren wat verwilderd en konden wel wat takken missen, dus daar werd de zaag in gezet. Met de snoeischaar werden kleinere takjes en ongewenste struiken weggehaald, met als resultaat dat het terrein er weer netjes uit ziet. 

 

 

Tot slot
rsz vrijwilligsterAl met al waren het twee zeer geslaagde dagen waarin wij (beter) kennis hebben kunnen maken met mensen die ons een warm hart toedragen. Er is fantastisch samengewerkt en veel werk verricht.
Wij willen alle vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor hun inzet!