DierenOpvangcentrum Tholen

Onze katten

De katten op deze pagina zijn op zoek naar een baasje. Heeft u interesse in een van deze kattendotjes?
Neem contact op met DierenOpvangcentrum Tholen via telefoon of e-mail, of breng ons een bezoekje tijdens de openingsuren.

 Maple01Naam: Maple
Ras: Europese korthaar
Geslacht: Poes
Gecastreerd/gesteriliseerd: Ja
Kleur: Cypers met rood
Geboortedatum: 04-05-2016
Kan bij andere katten: Ja
Kan bij honden: Nee
Kan bij kleine kinderen: Nee
Kan bij grote kinderen: Ja
Kan in een appartement: Nee

Maple02Maple is als zwerfpoes door ons opgehaald omdat zij al een aantal maanden bij iemand in het tuinhuisje bivakkeerde. Wij hebben haar vroegere eigenaresse kunnen achterhalen en weten zodoende Maples geboortedatum en dat ze gesteriliseerd is. Helaas loopt Maple door omstandigheden bij haar oude eigenaresse steeds weg en is er besloten dat het beter is voor Maple om ergens te wonen waar ze zich wel op haar gemak voelt. 
Maple is een wat onzekere poes, maar in plaats van weg te kruipen schiet ze in de verdediging. Ze komt dus vaak vriendelijk naar je toe en geeft kopjes en laat zich aaien. Als je vervolgens een onverwachte beweging  maakt of haar opeens wilt pakken zal ze hard blazen, grommen of zelfs slaan. 
Een nieuwe eigenaar zal dus aan een vertrouwensband moeten werken om haar onzekere kant steeds verder te laten verdwijnen. We zien hier dat ze zich bij het personeel ook steeds meer op haar gemak gaat voelen.
Een eigenaar met ervaring met katten is dus wel een vereiste, en honden en kinderen in huis is met Maple geen succes. 
Verder is Maple een zelfstandig type dat graag naar buiten gaat, ze zou het fijn vinden om de ruimte te hebben bij haar nieuwe eigenaar.