DierenOpvangcentrum Tholen

Onze katten

De katten op deze pagina zijn op zoek naar een baasje. Heeft u interesse in een van deze kattendotjes?
Neem contact op met DierenOpvangcentrum Tholen via telefoon of e-mail, of breng ons een bezoekje tijdens de openingsuren.

 Luna02Naam: Luna
Ras: Europese korthaar
Geslacht: Poes
Gecastreerd/gesteriliseerd: Ja
Kleur: Zwart-wit
Geboortedatum: 01-01-2014
Kan bij andere katten: Ja
Kan bij honden: Nee
Kan bij kleine kinderen: Nee
Kan bij grote kinderen: Ja
Kan in een appartement: Ja

Luna is als jonge poes geadopteerd uit het dierenasiel en heeft jarenlang met veel plezier bij haar baasjes gewoond. Toen er een kindje geboren werd was voor Luna de rust voorbij. Al tijdens de zwangerschap liet Luna merken dat ze er niet van gediend was. Ook na een lange tijd proberen kon Luna er niet aan wennen, en hebben de baasjes besloten dat het beter voor haar is om ergens anders te wonen. 
Luna is een rustige poes, het liefste ligt ze in het zonnetje te soezen. Lekker op de bank tegen je aan liggen, soms eventjes op bed, en daarna in haar eigen mandje slapen is een gewoonte waar Luna zich fijn bij voelt. Wel is het zo dat ze niet altijd lang geaaid wil worden, ze kan met een tikje laten weten dat je moet stoppen. Luna is ook erg kieskeurig in welke mensen ze mag en welke niet, het is een echte dame die niet met zich laat sollen.
Luna vindt het leuk om mee te gaan naar buiten, maar is geen poes die zelfstandig de hort op gaat. Ze blijft graag bij haar baasje in de buurt. Buiten is Luna wel wat speelser dan binnen. 
Honden is Luna niet gewend en omdat ze zo op haar rust gesteld is lijkt het ons niet verstandig om haar daarmee te combineren. 
Luna heeft aanleg voor blaasgruis en heeft daarom dieetvoeding nodig. Deze voeding is iets duurder dan normale brokjes, maar zolang ze dieetvoeding heeft zal ze geen last meer krijgen van haar blaas.