DierenOpvangcentrum Tholen

Onze katten

De katten op deze pagina zijn op zoek naar een baasje. Heeft u interesse in een van deze kattendotjes?
Neem contact op met DierenOpvangcentrum Tholen via telefoon of e-mail, of breng ons een bezoekje tijdens de openingsuren.

 Moor01Naam: Moor
Ras: Europese korthaar
Geslacht: Kater
Gecastreerd/gesteriliseerd: Ja
Kleur: Zwart
Geboortedatum: 01-06-2019
Kan bij andere katten: Ja
Kan bij honden: Nee
Kan bij kleine kinderen: Nee
Kan bij grote kinderen: Ja
Kan in een appartement: Ja

Moor02Moor is in mei dit jaar aan komen lopen op ons terrein. Het was een verwilderde kat, die na zijn castratie en inenting uit is gezet bij een boerderij. Na twee maanden bleek Moor opnieuw rond ons bedrijf te lopen en hebben we hem weer binnen gehaald. Omdat hij steeds minder bang werd van ons en toch steeds naar het asiel terugkwam hebben we besloten voor hem toch een plekje bij iemand in huis te zoeken. 
Moor is inmiddels al goed aan ons gewend geraakt en staat rond etenstijd al achter de deur te wachten. Ook tijdens het schoonmaken is hij nieuwsgierig of ligt hij soms languit te slapen, al blijft zo'n stofzuiger toch wel erg eng.
Met andere katten is Moor heel sociaal. Hij geeft de anderen vaak kopjes, en zelfs als zij dat liever niet willen en vervolgens naar hem blazen blijft Moor even lief. Het zou voor hem daarom erg fijn zijn als hij herplaatst kan worden bij iemand met een andere kat. 
Honden en kleine kinderen lijken ons geen succes voor Moor, omdat hij altijd wel wat schrikachtig zal blijven. Wel denken we dat hij bij zijn vaste, vertrouwde personen een lieve en aanhankelijke kat zal worden.