DierenOpvangcentrum Tholen

Onze katten

De katten op deze pagina zijn op zoek naar een baasje. Heeft u interesse in een van deze kattendotjes?
Neem contact op met DierenOpvangcentrum Tholen via telefoon of e-mail, of breng ons een bezoekje tijdens de openingsuren.

 Jet01Naam: Jet
Ras: Europese korthaar
Geslacht: Poes
Gecastreerd/gesteriliseerd: Ja
Kleur: Cypers-wit
Geboortedatum: 14-05-2019
Kan bij andere katten: Nee
Kan bij honden: Nee
Kan bij kleine kinderen: Nee
Kan bij grote kinderen: Ja
Kan in een appartement: Nee

 Jet en Juul zijn twee zusjes die zijn geboren uit een poes waar door de eigenaar niet echt naar omgekeken wordt. Een buurvrouw heeft zich over hen ontfermd en heeft onze hulp ingeschakeld toen Jet en Juul drachtig bleken te zijn. Juul had in de wijk haar kittens al gekregen, die helaas zijn doodgebeten door een kater. Jet is bij ons bevallen en haar kittens hebben allemaal inmiddels een goed huisje gekregen. Jet en Juul zijn heel erg aan elkaar gehecht en hebben zelfs samen de kittens van Jet gezoogd en opgevoed. Het is daarom erg belangrijk dat ze bij elkaar blijven bij een nieuw baasje.
Omdat de dames op straat opgegroeid zijn vinden ze contact met mensen erg spannend. Wij hebben hun vertrouwen inmiddels wel een beetje gewonnen, waardoor ze niet meer wegkruipen en soms nieuwsgierig komen snuffelen als wij in hun ren zijn. Ook komen ze naar ons toe en miauwen naar ons als ze weten dat het etenstijd is. Aaien is nog een stap te ver, maar waarschijnlijk zullen ze nog verder bijtrekken als ze een eigen plekje hebben in een rustig huishouden, al kost het even tijd. 
We zoeken voor Jet en Juul dus een thuis bij iemand alleen of met twee personen, zonder kinderen en zonder honden. We zouden het leuk vinden als ze uiteindelijk naar buiten kunnen, maar het is verstandig ze eerst lange tijd binnen te houden tot ze zeker weten gewend zijn.