DierenOpvangcentrum Tholen

Onze katten

De katten op deze pagina zijn op zoek naar een baasje. Heeft u interesse in een van deze kattendotjes?
Neem contact op met DierenOpvangcentrum Tholen via telefoon of e-mail, of breng ons een bezoekje tijdens de openingsuren.

 Poes02Naam: Poes
Ras: Europese korthaar
Geslacht: Poes
Gecastreerd/gesteriliseerd: Ja
Kleur: Schildpad
Geboortedatum: 01-01-2005
Kan bij andere katten: Nee
Kan bij honden: Nee
Kan bij kleine kinderen: Ja
Kan bij grote kinderen: Ja
Kan in een appartement: Ja

 Poes03Poes is een dame van al 15 jaar oud. Ze is bij ons afgestaan wegens allergie. Dit tot spijt van haar baasje, bij wie ze tot voor kort altijd gewoond heeft. 
Vroeger kwam Poes veel buiten, maar tegenwoordig blijft ze liever in huis. Een appartement zou voor haar daarom ook geen probleem zijn, zolang ze maar genoeg aandacht krijgt. Poes kan soms een gezellige schootkat zijn, maar ligt ook graag in het zonnetje. Af en toe heeft ze nog wel eens een energieke bui en wil ze wel achter een laserlampje aan jagen. 
Van honden is Poes bang, maar met kinderen heeft ze een tijdje samen gewoond. Deze konden haar zelfs onder de arm meenemen. Toch laat Poes niet alles altijd toe: Omdat ze zichzelf niet meer zo heel goed verzorgt moet ze regelmatig geborsteld worden. Dit vindt ze niet zo fijn (vooral bij haar achterhand) en dat laat ze duidelijk merken.
Verder heeft Poes een hartruis en staar, en is het dus echt een kat van de dag. We hopen dat iemand haar nog een goed plekje wil bieden voor de tijd die ze nog heeft, het is namelijk echt een lieverd!