DierenOpvangcentrum Tholen

Onze katten

De katten op deze pagina zijn op zoek naar een baasje. Heeft u interesse in een van deze kattendotjes?
Neem contact op met DierenOpvangcentrum Tholen via telefoon of e-mail, of breng ons een bezoekje tijdens de openingsuren.

 Spotje01Naam: Spotje
Ras: Europese korthaar
Geslacht: Kater
Gecastreerd/gesteriliseerd: Ja
Kleur: Cypers-wit
Geboortedatum: 01-06-2017
Kan bij andere katten: Nee
Kan bij honden: Nee
Kan bij kleine kinderen: Nee
Kan bij grote kinderen: Nee
Kan in een appartement: Nee

Spotje02Spotje is een erg mooie kat met zijn fijne strepen en slanke figuur. Het is een actieve kat, die iedere nacht muizen vangt en verder ook erg speels is. Echt een type dat graag buiten is, al wil hij ook wel komen kroelen bij de mensen die hij kent en vertrouwt.
Spotje is als kitten al heel jong bij zijn moeder weg gehaald en heeft daardoor wat gemist aan socialisatie in zijn kittentijd. Spot kan erg onvoorspelbaar reageren, vooral bij vreemden, en durft dan ook best wel eens te bijten of te krabben. Bij mensen waar hij een band mee heeft laat Spot dit gedrag veel minder zien, al heeft hij soms nog wel eens een waarschuwing nodig. Voor Spotje zelf is het gewoon moeilijk om met ons mensen te communiceren. We zoeken daarom een plekje voor hem, waar hij voornamelijk buiten kan zijn. Daarnaast is het belangrijk dat er niet veel andere katten in de buurt wonen, want ook daar heeft Spotje moeite mee. 
Spotje heeft dus zo zijn moeilijke kant, maar vindt het ook echt fijn om aandacht te krijgen van zijn mensen. Hij geeft je kopjes en kan genieten van lange aaibeurten over zijn hoofd. Daarnaast is het ook een hele grappige kat, die soms flink de clown uithangt.
Ziet u deze uitdagende kat wel zitten, of heeft u een mooi erf met een warm en knus plekje in de stal? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.