DierenOpvangcentrum Tholen

Onze katten

De katten op deze pagina zijn op zoek naar een baasje. Heeft u interesse in een van deze kattendotjes?
Neem contact op met DierenOpvangcentrum Tholen via telefoon of e-mail, of breng ons een bezoekje tijdens de openingsuren.

 Simba 01Naam: Simba
Ras: Europese korthaar
Geslacht: Kater
Gecastreerd/gesteriliseerd: Ja
Kleur: Rood-wit
Geboortedatum: 07-08-2014
Kan bij andere katten: Nee
Kan bij honden: Nee
Kan bij kleine kinderen: Ja
Kan bij grote kinderen: Ja
Kan in een appartement: Nee

Simba 02Simba is een lieve rood-witte kater, die goed met kinderen overweg kan. Hij houdt er van om veel buiten te kunnen struinen en achter beestjes aan te jagen. Die trofeeén komt hij dan ook thuis brengen naar zijn eigenaren. Helaas moest Simba enkele maanden geleden met zijn baasjes naar een appartement verhuizen, waardoor hij niet meer buiten kon. Het zoontje van het gezin kreeg hierdoor steeds meer last van zijn allergie. Omdat dit voor zowel Simba als voor het zoontje geen fijne situatie was, hebben de eigenaren besloten Simba bij ons af te staan.
Simba is dus een vriendelijke kat, al laat hij wel duidelijk merken wat hij wil of juist niet wil. Hij wordt graag over zijn kopje geaaid en komt gezellig tegen je aan liggen op de bank. Hij is kinderen in alle leeftijden gewend en vindt die ook wel leuk. Met honden en andere katten is hij minder gezellig, dus het lijkt ons verstandig om hem daar niet bij te plaatsen. 
Simba heeft in het verleden last gehad van blaasgruis, en krijgt daarom speciale brokjes. Zolang hij dit voer krijgt gaat alles goed, en heeft Simba geen medicatie nodig. 
Verder heeft Simba geen bijzonderheden. Het is gewoon een lieve kater, die absoluut een eigen plekje verdient bij een leuk baasje met tuin.