DierenOpvangcentrum Tholen

Onze katten

De katten op deze pagina zijn op zoek naar een baasje. Heeft u interesse in een van deze kattendotjes?
Neem contact op met DierenOpvangcentrum Tholen via telefoon of e-mail, of breng ons een bezoekje tijdens de openingsuren.

Kiko 01Naam: Kiko
Ras: Europese korthaar
Geslacht: Poes
Gecastreerd/gesteriliseerd: Ja
Kleur: Cypers
Geboortedatum: 13-07-2014
Kan bij andere katten: Nee
Kan bij honden: Nee
Kan bij kleine kinderen: Nee
Kan bij grote kinderen: Ja
Kan in een appartement: Ja

Kiko is samen met haar moeder Zazu afgestaan nadat er ruzie was ontstaan met de andere kat in huis. Het ging jarenlang heel goed tussen de drie, maar van de ene op de andere dag was het niet meer te doen samen in huis. Na veel proberen door de eigenaresse om het goed te krijgen heeft zij de moeilijke beslissing genomen om de katten uit elkaar te halen. Wij zoeken daarom voor Zazu en Kiko samen een nieuw plekje.
Kiko is een wat verlegen type. Ze heeft tijd nodig om ergens te wennen, en ook het contact met nieuwe mensen moet even opgebouwd worden. Als ze je eenmaal kent is ze erg lief en vindt ze het ook prettig om aangehaald te worden. Soms komt ze zelfs even op schoot liggen, vooral als haar moeder dat voorbeeld geeft. Alleen oppakken blijft voor haar erg spannend. 
Honden zijn ze niet gewend. Kleine kinderen zou Zazu wel mee samen kunnen leven, maar voor Kiko zou dat te eng zijn. Ook andere katten lijkt ons geen goed idee, gezien de reden van afstand.
We zoeken voor Zazu en Kiko dus een plekje zonder andere huisdieren, zodat ze zich veilig en gewaardeerd voelen. Een afgezette tuin zou verder ideaal zijn.
Ze klinken door de beschrijving hierboven misschien wat veeleisend, maar eigenlijk zijn het hele makkelijke, lieve poezen. Ze vinden het fijn om te kroelen, zijn 's nachts rustig en kunnen zich prima vermaken met een speeltje of lekker luieren in de zon.