DierenOpvangcentrum Tholen

Onze katten

De katten op deze pagina zijn op zoek naar een baasje. Heeft u interesse in een van deze kattendotjes?
Neem contact op met DierenOpvangcentrum Tholen via telefoon of e-mail, of breng ons een bezoekje tijdens de openingsuren.

 Zazu 01Naam: Zazu
Ras: Europese korthaar
Geslacht: Poes
Gecastreerd/gesteriliseerd: Ja
Kleur: Cypers-wit
Geboortedatum: 01-08-2011
Kan bij andere katten: Nee
Kan bij honden: Nee
Kan bij kleine kinderen: Ja
Kan bij grote kinderen: Ja
Kan in een appartement: Nee

Zazu 02Zazu is samen met haar dochter Kiko afgestaan nadat er ruzie was ontstaan met de andere kat in huis. Het ging jarenlang heel goed tussen de drie, maar van de ene op de andere dag was het niet meer te doen samen in huis. Na veel proberen door de eigenaresse om het goed te krijgen heeft zij de moeilijke beslissing genomen om de katten uit elkaar te halen. Wij zoeken daarom voor Zazu en Kiko samen een nieuw plekje. 
Zazu is een lieve, aanhankelijke poes. Ze ligt graag op een kussentje op je schoot, of maakt een ommetje rond het huis. Ze is dan trouwens nooit ver weg, want als je met een zakje snoepjes rammelt komt ze direct aangerend. 
Honden zijn ze niet gewend. Kleine kinderen zou Zazu wel mee samen kunnen leven, maar voor Kiko zou dat te eng zijn. Ook andere katten lijkt ons geen goed idee, gezien de reden van afstand. 
We zoeken voor Zazu en Kiko dus een plekje zonder andere huisdieren, zodat ze zich veilig en gewaardeerd voelen. Een afgezette tuin zou verder ideaal zijn. 
Ze klinken door de beschrijving hierboven misschien wat veeleisend, maar eigenlijk zijn het hele makkelijke, lieve poezen. Ze vinden het fijn om te kroelen, zijn 's nachts rustig en kunnen zich prima vermaken met een speeltje of lekker luieren in de zon.