DierenOpvangcentrum Tholen

Onze honden

De honden op deze pagina zijn op zoek naar een baasje. Heeft een van deze hondendotjes uw hart veroverd?
Kom langs, stuur een mailtje of neem telefonisch contact met ons op.

 Sam01Naam: Sam
Ras: Kruising Podenco
Geslacht: Reu
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Geboortedatum: 23-04-2011
Kan bij andere honden: Ja
Kan bij katten: Nee
Kan bij kleine kinderen: Ja
Kan bij grote kinderen: Ja
Kan alleen thuis zijn: Ja
Kan in de auto: Ja

Sam02Sam is een vrolijke, grote hond van 9 jaar oud. Oorspronkelijk komt hij uit Spanje, maar hij is als puppy naar Nederland gekomen en woonde sindsdien samen met Buddy bij een lieve mevrouw. Omdat dit bazinnetje zeer ernstig ziek is, zijn Buddy en Sam bij ons afgestaan in de hoop dat ze samen een nieuw liefdevol thuis vinden. 
Sam is een vrolijk en energiek type: Je zou hem geen 9 jaar schatten als je hem ziet rennen over ons speelveld. Naast rennen is knuffelen één van Sam's favoriete bezigheden. Hij is heel vriendelijk naar onbekende mensen, en ook met andere honden kan hij over het algemeen goed overweg, al zal Sam wel terug reageren als een andere hond lelijk naar hem doet. 
Katten vindt Sam iets té interessant. Hij zal ze niet bijten, maar hij is er wel op gefocust en duwt graag zijn neus in de kat. De meeste katten zullen dit niet waarderen, dat is begrijpelijk. 
Naar kinderen reageert Sam niet onvriendelijk, maar hij kan soms wel wat lomp zijn met opspringen of rondrennen. Als er dan een klein kind in de weg zou staan, ligt die op de grond. 
Een beetje ontsnapperig is Sam wel. Hij is heel goed in het openmaken van deuren, en als je hem buiten los laat gaat hij soms zijn neus achterna of weigert hij mee terug naar huis te gaan. 
Sam en Buddy zijn erg aan elkaar gehecht. Als één van de twee even weg is, dan is de ander gelijk erg onzeker en gaat zoeken naar zijn maatje. Wij willen ze daarom niet uit elkaar halen. Ze mogen hun mooie oude dag doorbrengen bij de Elkie stichting.