DierenOpvangcentrum Tholen

Onze honden

De honden op deze pagina zijn op zoek naar een baasje. Heeft een van deze hondendotjes uw hart veroverd?
Kom langs, stuur een mailtje of neem telefonisch contact met ons op.

 Max01Naam: Max
Ras: Rottweiler
Formaat: Zeer groot
Geslacht: Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 29-08-2018
Kan bij andere honden: Wisselend
Kan bij katten: Nee
Kan bij grote kinderen: Nee
Kan bij kleine kinderen: Nee
Kan alleen thuis blijven: Ja
Kan in de auto: Ja

Max02Max is een vrolijke, erg enthousiaste, jonge hond. Hij houdt van spelen met een bal, trekspelletjes en van wandelen. Hij kan vrij zelfstandig zijn en weet zichzelf goed te vermaken, zeker als hij een lekkere kluif heeft, al is hij liever bezig met "zijn" mensen.
Zijn vorige baasjes hebben veel moeite gedaan om Max het allerbeste te bieden. Zo heeft Max al twee operaties aan zijn ellebogen gehad omdat daar losse botsplintertjes zaten. Inmiddels gaat het daar nu goed mee, maar heeft Max op het vlak van de socialisatie wel een beetje gemist door de benchrust die hij moest houden na de operaties. Hij wordt bijvoorbeeld onzeker in vreemde situaties en heeft moeite met het contact met andere honden. Zeker aangelijnd kan hij fel reageren op met name reuen. Het feit dat Max nu aan het puberen is draagt daar natuurlijk ook aan bij. 
Max komt uit een gezin met twee kinderen en een kat, maar die geven hem te veel instabiliteit, waardoor hij zich te dominant naar hen opstelt. Ook heeft Max erg veel energie en uit hij dit soms door overenthousiast te reageren, denk bijvoorbeeld aan opspringen en omver lopen. Wij willen daarom voor Max een thuis te vinden zonder kinderen of huisdieren. 
Max is leergierig, kent al aardig wat commando's en vindt het leuk om met de auto op stap te gaan. 
Om zijn puberale dominante gedrag in goede banen te leiden is het belangrijk dat een nieuwe eigenaar ervaring heeft met dit type hond. Als de klik goed is en Max duidelijkheid krijgt, is het een superleuke vriend voor het leven. Hij zal je huis bewaken, samen lange wandelingen willen maken, rustig in zijn bench liggen slapen als je weg bent en bovenal willen kroelen en spelen.