DierenOpvangcentrum Tholen

Onze honden

De honden op deze pagina zijn op zoek naar een baasje. Heeft een van deze hondendotjes uw hart veroverd?
Kom langs, stuur een mailtje of neem telefonisch contact met ons op.

 Barry01Naam: Barry
Ras: Duitse herder
Formaat: Groot
Geslacht: Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 27-12-2018
Kan bij andere honden: Wisselend
Kan bij katten: Nee
Kan bij grote kinderen: Ja
Kan bij kleine kinderen: Ja
Kan alleen thuis blijven: Kort
Kan in de auto: Ja

Barry02Barry is een leuke herder van net een jaar oud. Hij heeft door omstandigheden al twee verschillende baasjes gehad. Zijn eerste baasjes waren al op leeftijd en hadden het onderschat hoe veel werk een herderpup is. Zijn laatste baasje heeft Barry bij ons afgestaan omdat de persoonlijke omstandigheden van meneer waren veranderd, waardoor hij niet genoeg tijd meer voor hem had. Ook vonden de andere honden van meneer Barry niet zo leuk, waardoor Barry vaak niet zichzelf kon zijn.
We hopen nu dus een plekje voor Barry te vinden waar hij zowel de ruimte krijgt om zichzelf te zijn als de stabiele basis  krijgt om uit te groeien tot een evenwichtige hond.
Barry komt nu uit een huishouden met drie andere honden en een zoontje van 8 jaar oud met veel energie. Hier stelt hij zich in het eerste contact niet vriendelijk op naar andere honden, maar na een tijdje gewenning wordt hij speels. Eigenlijk geldt dit precies hetzelfde voor het contact met nieuwe mensen. Hij kan dan best fel reageren. Om die reden is het geen geschikte hond voor een gezin met veel aanloop van "vreemde" mensen (jong/oud).
In huis is Barry waaks en blaft hij aan op geluiden die hij niet vertrouwt. Ook als er mensen binnenkomen blaft hij eerst aan en zoekt hij bevestiging bij de baas. 
Verder is Barry natuurlijk een jonge hond, die nog veel te leren heeft. Het is aan te raden om met hem een gehoorzaamheidscursus te gaan doen. Vervolgens zou hij het vast heel leuk vinden om nog meer samen te werken met zijn nieuwe baas. Behendigheid, speuren, canicross, keuze genoeg voor deze energieke jongen!