DierenOpvangcentrum Tholen

Onze honden

De honden op deze pagina zijn op zoek naar een baasje. Heeft een van deze hondendotjes uw hart veroverd?
Kom langs, stuur een mailtje of neem telefonisch contact met ons op.

 Scott 02Naam: Scott
Ras: Kruising Kooikerhondje - Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Leeftijd: 3 jaar
Geboortedatum: 08-08-2015
Geslacht: Reu
Gecastreerd/gesteriliseerd: Ja
Kleur: Bruin-wit
Gevonden: Nee
Kan bij andere honden: Ja
Kan bij katten: Nee
Kan bij kleine kinderen: Nee
Kan bij grote kinderen: Nee
Kan alleen thuis zijn: Ja
Kan mee in de auto: Ja

Scott 03Scott is een leuke middenslag, die al een tijd regelmatig bij ons in het pension komt logeren. Recentelijk heeft zijn bazin besloten dat het toch beter is als Scott een nieuw baasje krijgt. Ze is tot dit moeilijke besluit gekomen door persoonlijke omstandigheden gecombineerd met Scotts onzekere karakter. 
Scott is bij bekenden een heel enthousiast, vrolijk en speels hondje. Voor onbekenden, vooral voor mannen, is Scott erg angstig. Dit uit zich in van een afstand aanblaffen en het kan een aantal ontmoetingen duren voordat hij iemand genoeg vertrouwt om zich bij die persoon te ontspannen. Hoe snel dit proces verloopt is afhankelijk van hoe de persoon is en van hoe zijn baasje met de situatie omgaat. Het is daarom belangrijk voor Scott om een baas te hebben die zelf niet onzeker is en al ervaring heeft met honden. Omdat Scott het beste met vrouwen overweg kan, zou een bazinnetje voor hem het prettigste zijn. Van kinderen is Scott ook heel bang, maar vanaf puberleeftijd ongeveer beschouwt hij ze als volwassenen. Een gezinssituatie ven een vrouw alleen, een stel, of iemand met kinderen vanaf een jaar of 12 is dus wat wij zoeken voor Scott. Omdat Scott onzeker wordt van veel drukte om hem heen, zou het fijn zijn om in een rustige omgeving te wonen. Het verkeer en alle mensen op straat in een dorps- of stadscentrum is niets voor hem. 
Naast zijn onzekere kant heeft Scott ook een heleboel pluspunten: Zo is Scott bijvoorbeeld heel erg baasgericht. Hij wil heel graag voor je "werken". Hij houdt van apporteren, zoekspelletjes, snuffelopdrachten, zwemmen en natuurlijk van gewoon gezellig samen wandelen. Scott luistert heel goed en blijft buiten altijd bij zijn baasje in de buurt. Met teefjes kan Scott goed overweg, maar hij is meer met "zijn" mensen bezig dan dat hij wil spelen met andere honden.
Alleen thuis blijven kan Scott ook heel goed, al is het natuurlijk niet de bedoeling dat hij hele dagen alleen komt te zitten bij zijn nieuwe eigenaar.
Al met al is Scott dus een bijzonder hondje, maar echt een super maatje voor iemand die hem begrijpt. Heeft u interesse of vragen? Neem gerust contact met ons op.