DierenOpvangcentrum Tholen

Onze honden

De honden op deze pagina zijn op zoek naar een baasje. Heeft een van deze hondendotjes uw hart veroverd?
Kom langs, stuur een mailtje of neem telefonisch contact met ons op.

Ollie 02Naam: Ollie
Ras: Kruising Galgo Espagnol
Leeftijd: 3 jaar
Geboortedatum: 14-04-2016
Geslacht: Reu
Gecastreerd/gesteriliseerd: Ja
Kleur: Gestroomd
Gevonden: Nee
Kan bij andere honden: Ja
Kan bij katten: Nee
Kan bij kleine kinderen: Nee
Kan bij grote kinderen: Nee 
Kan alleen thuis zijn: Ja
Kan mee in de auto: Ja

Ollie 03Ollie en zijn 7 broers en zussen kwamen in 2016 als pups naar Nederland vanuit Spanje. Ze kwamen allemaal terecht in goede Nederlandse gezinnen.
Door een combinatie van omstandigheden ( zijn vrouwtje werd ziek en Ollie vond zijn woonomgeving te druk/teveel prikkels) hebben de adoptanten ervoor gekozen om afstand van Ollie te doen.
Ollie heeft het niet zo op vreemde mensen, maar als hij je eenmaal kent is hij een hele lieve, trouwe en open hond. Hij houdt van knuffelen en van samen spelen op het veld. Hij luistert heel goed naar zijn trainers hier en kent de basiscommando's. Ook met andere honden kan Ollie over het algemeen goed overweg, al is hij misschien wat te groot om met kleine hondjes te spelen. Een stabiel teefje zou voor hem de beste match zijn.
Een kat in huis is helaas geen goede optie.
Vreemde mensen zullen hem in het begin even moeten negeren, geen oogcontact maken langzaam komt hij dan kijken. 
Ollie is dus geen hond die je in alle sociale activiteiten kan betrekken zoals bijvoorbeeld drukte opzoeken in een stad of terrasje zitten, dit zijn teveel prikkels voor Ollie, dit wil je hem niet aandoen.
De mensen die Ollie willen opvangen/adopteren moeten zeker ervaring hebben met honden en open staan voor het karakter van Ollie, en ook de tijd voor Ollie willen nemen om het vertrouwen en contact met hem op te bouwen.
Wat wij zoeken voor hem is een 1 of 2 persoons huishouden zonder kinderen in een rustige woonomgeving. Ollie neemt genoegen met de liefde en duidelijke leiderschap van zijn roedelleider. Het liefst zien wij hem in een huis met een tuin waar hij heerlijk kan spelen en rennen. Als hij vrij is op de speelweide is hij heel ontspannen en vindt hij het heerlijk om rondjes te rennen en uit te dagen.
Het leiderschap moet op een duidelijke maar liefdevolle manier gebeuren, het duidelijke helpt Ollie om niet bang te zijn, en de knuffel/kroel die hij krijgt als hij iets goed doet, is voor Ollie goud waard!
Verder kan Ollie goed mee in de auto en is zindelijk.
Ollie verblijft officieel in pension bij ons. Dus bent u die duidelijke maar liefdevolle roedelleider die hij zo nodig heeft? Neem dan contact op met Stichting Alas rescue-team