DierenOpvangcentrum Tholen

Onze honden

De honden op deze pagina zijn op zoek naar een baasje. Heeft een van deze hondendotjes uw hart veroverd?
Kom langs, stuur een mailtje of neem telefonisch contact met ons op.

 Tort 01Naam: Tort
Ras: Kruising grote jachthond
Leeftijd: 3 jaar
Geboortedatum: 01-01-2016
Geslacht: Reu
Gecastreerd/gesteriliseerd: Ja
Kleur: Wit-bruin
Gevonden: Nee
Kan bij andere honden: Nee
Kan bij katten: Nee
Kan bij kleine kinderen: Nee
Kan bij grote kinderen: Nee
Kan alleen thuis zijn: Ja
Kan mee in de auto: Ja

Tort 02Tort is vorig jaar vanuit een asiel in Spanje naar Nederland gekomen. Hij heeft een tijdje bij ons gewoond, tot hij geadopteerd werd door een lieve meneer die veel met hem wilde gaan ondernemen. Het was toen al bekend dat Tort een groot jachtinstinct heeft en ondanks dat de meneer zijn uiterste best heeft gedaan bleek Tort toch te wild en sterk voor hem. Wij zijn daarom opnieuw op zoek naar een goede plek voor Tort. 
Tort is een heel vriendelijke hond, die in huis een echte knuffelaar is. Hij kan wat onbehouwen zijn, maar kan ook heerlijk ontspannen bij je liggen. Alleen thuis zijn is voor hem ook geen probleem, al is het natuurlijk niet de bedoeling dat Tort hele dagen eenzaam thuis komt te zitten. Tort is zindelijk en sloopt of blaft niet. Ook is hij vriendelijk naar onbekende mensen, hij komt graag even bij iemand buurten voor een aai over zijn bol. 
Qua gezondheid zijn er geen bijzonderheden met Tort en hij is in goede conditie.
Waar wel rekening mee gehouden moet worden is het eerder genoemde jachtinstinct. Tort wil achter alle dieren die hij tegen komt aan jagen. Van muizen tot paarden, als Tort ze ziet of ruikt gaat hij in jachtstand. Vanwege zijn formaat is dit dus echt iets om over na te denken. Wij zouden het liefste zien dat Tort een eigen, hoog omheinde plek heeft om te rennen en te spelen, zodat hij niet per sé aan de riem uitgelaten hoeft te worden. 
Ziet u Tort wel zitten of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.