DierenOpvangcentrum Tholen

Geplaatst!

Deze dotjes hebben DierenOpvangcentrum Tholen verlaten omdat ze een nieuw mandje vonden. Lees hier hoe het met ze gaat.

 Poppie 01Naam: Poppie
Ras: Europese korthaar
Geslacht: Poes
Gecastreerd/gesteriliseerd: Ja
Kleur: Zwart-wit
Geboortedatum: 01-03-2006
Kan bij andere katten: Ja
Kan bij honden: Nee
Kan bij kleine kinderen: Nee
Kan bij grote kinderen: Nee
Kan in een appartement: Ja

Poppie is een poes die geboren is uit een verwilderde moeder, en dat is goed te merken in het contact. Poppie probeert contact met mensen namelijk zo veel mogelijk te vermijden. Ze is erg bang en verroert zich meestal niet als je in de buurt komt. In onze kattenkamer loopt ze vrij rond en gaat ze regelmatig op nieuwe plekjes liggen, maar zodra ze ons ziet bevriest ze als het ware. 
Met andere katten kan Poppie heel goed overweg, we hebben hier nog niet gemerkt dat ze ruzie maakt of bang is van de anderen. Een andere kat in huis is misschien juist wel prettig voor Poppie, aangezien ze qua gezelschap niets van mensen wil weten. Wellicht leert ze dan uiteindelijk ook dat haar baasje niet zo eng is als ze denkt. Bij een vorige eigenaresse raakte ze na lange tijd wel wat meer op haar gemak. 
Het belangrijkste is dus voor Poppie dat ze een plek krijgt waar ze zich veilig voelt. Dit houdt in dat we iemand zoeken zonder kinderen, hond of andere drukte in huis. Iemand die niets van haar verwacht, zodat alles wat ze bijdraait alleen maar mooi meegenomen is. 
We willen vanwege haar leeftijd en eerdere woonomstandigheden niet dat Poppie als stalkat met iemand meegaat. 
Heeft u een plekje vrij voor Poppie? Ze zou u erg dankbaar zijn.