DierenOpvangcentrum Tholen

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Informatiebrief over de gehoorzaamheid gevorderden cursus

Beste heer/mevrouw,

Hierbij de informatie over de gehoorzaamheidstrainingen gevorderden voor de hond. De cursus gevorderden start met de algemene lezing over de hond binnen onze samenleving. U heeft deze lezing misschien al bijgewoond toen u aan de cursus beginners ging deelnemen. Het kan zeker de moeite waard zijn om dan nogmaals te komen luisteren.

De cursus gevorderden 1 is voor honden die de basis van een beginnerscursus hebben doorlopen. Het is wel belangrijk dat de hond gezond is en goed gevaccineerd. Eventueel ook aanvullend met kennelhoest, omdat ze veel in contact komen met soortgenoten.

De cursus bestaat uit de lezing, 7 praktijklessen en een evaluatieavond waarbij we met de groep bij elkaar komen en videobeelden terug gaan kijken van de cursus en napraten over hoe het gegaan is. De les bestaat uit 2 x 25 minuten praktijkles en 1 x 10 minuten pauze.
De oefeningen die worden behandeld zijn het volgen ( stap voor stap naar los), zitten, af liggen en blijven (langere tijdsduur en eventueel uit het zicht), wachten en hier komen en de voetoefening. Ook besteden we voldoende aandacht aan het gedrag van de hond in het algemeen en aan vragen t.a.v. het gedrag van de hond thuis. Bij gevorderden 2 of 3 gaan we verder op de geleerde oefeningen en komen er nieuwe oefeningen bij zoals; naast, sta en wachten en kunnen de lessen ook ingevuld worden met wensen van de cursisten. De trainingen vinden plaats op een cursusveld of op locatie. Bij slecht weer is er gelegenheid om lekker binnen te trainen.

Bij de gevorderden cursus maken we ook gebruik van een leren of nylon riem en metalen slipketting. Daarbij is het fijn om een leren halsband bij te hebben om stap voor stap te werken naar alleen het gebruik van de stem in plaats van de riem/slipketting. U mag zeker een speeltje meebrengen om op de momenten van vrij zijn te ontspannen met uw hond.

Bij de evaluatieavond ontvangt u een bewijs van deelname aan de cursus. We kijken dan ook beelden terug uit de praktijklessen en gaan wat dieper in op de geleerde stof en/of handelingen - oefeningen.

De kosten van de cursus bedragen € 87,50. De kosten voor een tweede hond uit 1 gezin bedragen € 82,50. Wanneer u interesse heeft om de cursus gevorderden bij ons te volgen dan kunt u het inschrijfformulierformulier via onze website invullen met de datum en de tijd die u wenst en naar ons toezenden. U ontvangt dan van ons via de mail een bevestiging van inschrijving. U kunt het inschrijfformulier ook per post aan ons toezenden.
Wanneer u de cursuskosten heeft voldaan bent u definitief ingeschreven.

U bent met het hele gezin welkom om aan de cursus deel te nemen. Kinderen vanaf een leeftijd van 15 jaar mogen ook met de hond komen trainen.
Wij hopen u met uw hond te mogen verwelkomen bij de cursus.

Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd,
Met vriendelijke groet,

CVAB
Cok en Angeline Verhoek

Mocht u nog vragen hebben, u kunt ons altijd bellen van maandag t/m zaterdag van 11:00-12:00 of van 13:00-15:00 onder telefoonnummer: 0166-612027.