DierenOpvangcentrum Tholen

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Informatiebrief over de gehoorzaamheid beginners cursus

De cursus beginners start met een lezing over het gedrag van de hond binnen onze samenleving. Een gezellige leerzame avond uit. Op deze avond zal er ook uitleg zijn over wat we in de cursus gaan behandelen en hoe.

De cursus beginners is voor honden vanaf 9 weken en ouder. Het is wel belangrijk dat de hond gezond is en goed gevaccineerd. Eventueel ook aanvullend met kennelhoest, omdat ze veel in contact komen met soortgenoten.

De cursus bestaat uit de lezing, 7 praktijklessen en een evaluatieavond waarbij we met de groep bij elkaar komen en videobeelden terug gaan kijken van de cursus en napraten over hoe het gegaan is. De les bestaat uit 2 x 25 minuten praktijkles en 1 x 10 minuten pauze.
De oefeningen die worden behandeld zijn het volgen, zitten, af liggen en blijven. Ook besteden we ruim aandacht aan het gedrag van de hond in het algemeen. Het gedrag naar mensen, andere honden en in het verkeer. Ook wordt er aandacht besteed aan vragen t.a.v. het gedrag van de hond thuis. De trainingen vinden plaats op een cursusveld. Bij slecht weer is er gelegenheid om lekker binnen te trainen.

Landelijk wordt er veel gebruik gemaakt van positief benaderen van het huisdier in het opvoeden. Werken met een clicker en voeding en fout gedrag negeren.
Bij het CVAB zijn we van mening dat een positieve benadering zeker een grote rol speelt in de opvoeding van honden. Alleen willen we er niet aan voorbij lopen dat de hond leeft in een rangorde / hiërarchie. Dat betekent dat zij onderling niet schromen te corrigeren wanneer nodig. Daarom leren we mensen GOED om te gaan met het gereedschap wat we gebruiken tijdens de trainingen. Een leren riem en een metalen slipkettinkje. Deze zijn er in verschillende soorten en maten. Het gebruik wordt stap voor stap opgebouwd. De ene hond heeft een correctie meer nodig dan de ander. We leren de baasjes goed met hun stem om te gaan omdat honden 16 keer beter horen dan wij mensen. We willen graag bereiken dat de hond dingen doet voor zijn baas en niet voor het koekje wat eventueel in de zak zit, of uit angst voor stemverheffing. Rust en enthousiasme is de basis van goed leiderschap.

Bij de evaluatieavond ontvangt u een bewijs van deelname aan de cursus.

De kosten van de cursus bedragen € 92,50 (incl. het boekje "Baas over je eigen hond?"). De kosten voor een tweede hond uit 1 gezin bedragen € 82,50.
Wanneer u interesse heeft om de cursus beginners bij ons te volgen dan kunt u het inschrijfformulierformulier via onze website invullen met de datum en de tijd die u wenst en naar ons toezenden. U ontvangt dan van ons via de mail een bevestiging van inschrijving. U kunt het inschrijfformulier ook per post aan ons toezenden.
Wanneer u de cursuskosten heeft voldaan ontvangt u het boekje "Baas over je eigen hond?" en bent u definitief ingeschreven. Indien u per bank voldoet ontvangt u het boekje bij de lezing.

U bent met het hele gezin welkom om aan de cursus deel te nemen. Kinderen vanaf een leeftijd van 15 jaar mogen ook met de hond komen trainen.
Wij hopen u met uw hond te mogen verwelkomen bij de cursus.

Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd,
Met vriendelijke groet,

CVAB
Cok en Angeline Verhoek

Mocht u nog vragen hebben, u kunt ons altijd bellen van maandag t/m zaterdag van 11:00-12:00 of van 13:00-15:00 onder telefoonnummer: 0166-612027.